Op het gemeentehuis van Voorst komen 400 zonnepanelen. En inwoners van Voorst worden eigenaar van deze panelen. Voor ongeveer € 260 koop je zo’n paneel. Over een periode van 10 jaar is het rendement gemiddeld zo’n 6% per jaar. Vijf keer zoveel dan bij de bank. Dus waarom zou je het niet doen? Het is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. 

U wilt investeren in duurzame energie, maar uw dak is niet geschikt? Of u vindt de investering te hoog? Het is teveel gedoe? Dan is Zon op het Gemeentehuis een mooi project voor u. EnergieRijk Voorst legt in samenwerking met de gemeente Voorst ongeveer 400 panelen op het gemeentehuis

Goed voor het milieu…

Fossiele energie is eindig en daarnaast geven olie en gas veel uitstoot van CO2. En CO2 is de oorzaak van de opwarming van de aarde. Die opwarming moet echt beperkt blijven tot 2 graden, anders is de ellende niet te overzien. Daarom moeten we in de loop van deze eeuw, maar eigenlijk al voor 2050, van de fossiele brandstoffen af. En daar kunnen we nu mee beginnen, bijvoorbeeld door zonnepanelen te kopen.

… en de portemonnee

Voor € 260 wordt u eigenaar van 1 zonnepaneel. En bij verkoop na 10 jaar heeft het ongeveer € 410 opgebracht, een winst van € 150. Die lage prijs is te danken aan een bijdrage van de provincie. Voorwaarde daarbij is wel dat er ten minste 50 personen meedoen. U doet al mee door de aanschaf van 1 certificaat. Dit staat gelijk aan 1 zonnepaneel. Maar u kunt zoveel certificaten kopen als u zelf wilt.

Bent u geïnteresseerd? Doet u mee?

Er is een informatieavond op 10 december in het gemeentehuis. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Meer informatie vindt u op www.energierijkvoorst.nl