Nieuws

Renovatie/verduurzaming gemeentehuis

Ook in Voorst zal het gemeentehuis voor 2023 moeten voldoen aan de wettelijke eisen voor isolatie/energieverbruik (verduurzaming). PvdA-GroenLinks onderschrijft het uitgangspunt dat het een energieneutraal gebouw moet worden, dat draait op duurzame energie.

Lees verder

Preventie van schulden, Nieuwe kansen in Voorst

In Nederland heeft 5 tot 7 procent van de huishoudens te maken met problematische schulden, oftewel 373.000 tot 531.000 huishoudens! In onze eigen gemeente heeft 44% van de Voorsternaren van 19 jaar en ouder aangegeven op zijn of haar uitgaven te moeten letten of (grote) moeite te hebben om rond te komen van zijn budget (Bron: Monitor Volwassenen en ouderen Voorst)

Lees verder

ABWA op de bres voor een leefbaar Wilp-Achterhoek

Tijdens de fractievergadering op locatie Wilp-Achterhoek, kwamen leden van Algemeen Belang Wilp-Achterhoek (ABWA) hun ingezonden brief toelichten. Zij hebben duidelijke zienswijzen neergelegd voor de verbreding van de A1 en het realiseren van nieuwe woningen rond Bosgoed.

Lees verder

Bewoners H.W.Iordensweg zijn racebaan zat

“Te veel verkeer, dat te vaak, veel te hard rijdt, zorgt voor onveilige situaties op de H.W. Iordensweg in Twello” aldus de bewoners. “Zeker nu het asfalt is vernieuwd, wordt er nog meer dan eerst, hard gereden. Vooral het verkeer dat van de richting Posterenk komt, laat het gas pas los bij Het Iordenshofke. Daar moeten ze in de remmen, omdat daar een vluchtheuvel ligt.”

Lees verder

Lezing “Nederland van de andere kant”

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van PvdA/GroenLinks op vrijdagavond 12 januari vertellen Paul Appelman en Laurence Mukandekezi uit Terwolde hun verhaal over Nederland en Nederlanders door de bril van vluchtelingen/asielzoekers.

Lees verder

Pagina's